Blog dels alumnes i professors de 1r, 2n i 3r d'ESO

divendres, 6 de novembre del 2020

Els de 3r d'ESO treballem els Geoplans

A 3r d’ESO hem començat els tallers de matemàtiques amb l’objectiu d’aprendre les matemàtiques des del vessant manipulativa i el treball en grup.

Aquesta metodologia potencia la col·laboració entre els alumnes i ajuda a visualitzar i aprofundir els continguts treballats a l’aula des d’un vessant més propera i experimental, fet que fa que capti l’atenció dels nois i de les noies de la classe.

Hem començat amb el treball de les figures planes a partir dels geoplans.

El geoplà és un material dissenyat per C. Gategno, que està format per una planxa quadrada, on hi ha una sèrie de claus o pivots, col·locats també en forma quadrada. Permet construir, mitjançant gomes elàstiques, preferentment de colors, diferents formes geomètriques

A partir d’aquest material, podem treballar les relacions existents entre costat, les diagonals, els angles, ... de diferents polígons.

Aquesta manera de treballar fa que des dels reptes que se’ns plantegin treballem aquelles mates que no hi són als llibres.

Sabríeu troba quants triangles diferents possibles pots fer en la següent plantilla de 3x3?




divendres, 28 de febrer del 2020

Taller sobre el tabac a 2n d'ESO

L'infermera del programa Salut i Escola avui ha realitzat un taller sobre el tabaquisme amb els alumnes de 2n d'ESO. L'activitat forma part del bloc de salut del Programa d'Acció Tutorial.



dimecres, 26 de febrer del 2020

Carnestoltes a 123 d'ESO

Divendres passat vam celebrar la festa de Carnestoltes amb un concurs de disfresses temàtic per classes. La competició va ser molt renyida, però va acabar guanyant la classe de 1r d'ESO C amb el tema de les pel·lícules i les sèries de televisió.

Selecciona la imatge per veure l'àlbum de fotos

divendres, 14 de febrer del 2020

Convivències de 2n d'ESO

En aquestes convivències el alumnes de segon han treballat un itinerari de coneixença personal i treball en grup. 
Per començar dijous vam trencar el gel amb jocs curts i divertits per seguir després amb les primeres dinàmiques. Divendres hem aprofundit en l'autoconeixement i les aportacions que fem quan convivim en grup.
Hem pogut gaudir del bon temps i els agradables ambients de l'alberg de l'Espluga de Francolí i de Vallclara.

Selecciona la imatge per veure l'àlbum de fotos.

divendres, 7 de febrer del 2020

Activitats de tutoria a 3r d'ESO

Aquesta setmana l'alumnat de tercer d'ESO ha gaudit de dues activitats de tutoria molt interessants. Per una banda han realitzat el taller "Per estimar-te, m'estimo" organitzat per l'associació Anti-Sida de Lleida. Aquest taller ajuda a treballar l'autoestima i l'expressió de les emocions i els sentiments tot parlant dels estereotips de gènere i de la pressió de grup.
D'altra banda van assistir a la representació de l'obra de teatre "Max i Maxi", que a través del teatre promou la salut i la prevenció de conductes de risc en adolescents.
Selecciona la imatge per veure l'àlbum de fotos.



Project work in 2nd ESO - Let's create our own ONG.

Creem les nostres ONGs, un projecte de grup on decidim on volem destinar els nostres recursos. Treballem plegats per un món millor! These have been our final products!






dimarts, 4 de febrer del 2020

El món de la cél.lula a 1r d'ESO

L'alumnat de 1r d'ESO ha assistit a un taller sobre les cèl·lules al Caixafórum de Lleida. Han repassat la teoria cel·lular i el maneig dels microscopis i han pogut visualitzar cèl·lules vegetals i animals de diferents teixits.

Selecciona la imatge per anar a l'àlbum de fotos.

divendres, 31 de gener del 2020

Cap a la final de la Copa Cangur!

L'equip participant a la Copa Cangur ha quedat campió de la seva zona i s'han classificat per la fase final de Catalunya. L'equip està format per Jacob Villafranca, Joaquin Millán, Daniel Sastre, Xavier Sabaté i Laura Sanz de 2n d'ESO i en Roger Font i Ferran Font, de 3r d'ESO. Moltes felicitats!!!!


dimecres, 22 de gener del 2020

Trenca el silenci a 3r d'ESO

Comencem aquest 2020 amb un conjunt d'activitats destinades a orientar-nos a prendre les decisions més encertades davant les diferents situacions que ens podem trobar  els joves; relacions afectives, assetjament, maltractament, consum de substàncies ...

Aquestes dues primeres sessions hem treballat el reconeixement dels diferents tipus d'abusos i maltractament infantils i juvenils, i com actuar si coneixem  d'alguna d'aquestes situacions, diferenciar-los d’altres formes de maltractament infantil i juvenil i prendre consciència de la importància de fer-ne front. 
Aquests continguts els hem treballat de manera dinàmica a partir d'un dominó temàtic i l'anàlisi de diferents situacions i finalment ho hem compartit amb la resta dels companys i companyes.