Blog dels alumnes i professors de 1r, 2n i 3r d'ESO

dijous, 17 d’octubre del 2013

LA PORTA DELS TRES PANYS - SÒNIA FERNÁNDEZ-VIDAL

La setmana passada, els nostres alumnes de 2n d’ESO van assistir a la conferència que els va oferir l’escriptora Sònia Fernández–Vidal i que els va permetre conèixer de ben a prop l’autora del llibre “La porta dels tres panys” que van llegir el curs anterior com a lectura obligatòria.

La Sònia, nascuda a Barcelona l’any 1978, és llicenciada en Física per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctorada en Informació i Òptica Quàntica. Va treballar al Centre Europeu d’Investigació Nuclear (CERN) dins el projecte del nou accelerador de partícules Large Hadron Collider (LHC) i ha col•laborat amb la divisió teòrica del Laboratori Nacional de Los Alamos (LANL) en un projecte sobre “Decoherència i informació quàntica”. A més va treballar a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) dins un projecte europeu sobre “Computació quàntica escalable amb llum i àtoms” (SCALA).

Tant la lectura del llibre com la conferència van resultar molt interessants i instructives, i van aconseguir introduir-nos en el món de la física quàntica d’una manera senzilla i accessible.