Blog dels alumnes i professors de 1r, 2n i 3r d'ESO

dimecres, 12 d’abril del 2023

Descobrint el País Basc amb els nois i noies de 2n d'ESO

Dimarts, dia 11 vam sortir el curs de 2n d'ESO a fer un tour per 4 capitals d'Euskal Herria.

Primer dia (dimarts, 11): vam marxar de Lleida i vam fer cap a dinar a Vitoria-Gasteiz. A la tarda vam anar cap a Bilbao, on dormim tots els dies. Vam deixar les coses a l'habitació i, abans de sopar, vam tenir una estona de temps lliure (xerrar, partidets de bàsquet i futbol...). Després de sopar, passejada per la "ría" de Bilbao i a dormir.

Segon dia (dimecres, 12): vam anar veure l'edifici del museu Guggenheim i vam fer cap, des d'allà, a San Mamés (estadi de l'Athletic Club de Bilbao). Després de dinar a l'alberg, vam fer cap a San Juan de Gaztelugatxe.
 
Tercer dia (dijous, 13): el destí és Donostia. La rebuda a la ciutat va ser diversa. Tothom amb pluja i uns quants van tenir el "plaer" de ser rebuts per una onada, a la part nova del passeig. El planning era anar a l'Aquarium (on van anar la majoria) però, donades les circumstàncies, els vam donar l'opció d'anar-se a assecar a un alberg de San Sebastián (gestionant els imprevistos amb la màxima diligència), cosa que van aprofitar una vintena. Després van tenir lliure per dinar pel casc antic de la ciutat i, finalment, vam tancar l'estada al museu de la Ciència (Eureka! Tzientzia Museoa). Sopar a l'alberg de Bilbao i encara alguns van fer rodar la pilota una mica després de sopar, mentre d'altres xerraven.

Quart dia (divendres, 14): dia de baixada, amb parada a Pamplona. Temps per voltar pels carrers Estafeta i Mercaderes, la "Plaza del Castillo" i voltants, per a, finalment, anar a dinar al C.N. Pamplona, per acomiadar la nostra estada a Euskal Herria.

Podem dir que hem gaudir tots plegats d'aquests dies, amb una sortida diferent del que estaven acostumats fins ara. Amb un temps que, dins del que cap, ens ha respectat força! (a veure si una mica d'aquesta pluja tira cap al lloc d'on venim, el nostre Ponent)